Adrese

Kr. Valdemāra 38, Rīga, LV-1010

Skatīt kartē

Uncategorized

Mājaslapu piekļūstamības uzlabošana

Iekļaušanas veicināšana

Digitalizētajā pasaulē mājaslapu pieejamībai ir milzīga nozīme, lai nodrošinātu iekļaujošu un vienlīdzīgu pieeju informācijai visiem, tostarp personām ar invaliditāti. Internets ir saziņas rīks ar milzum daudz iespējām, tāpēc ir ļoti svarīgi, lai viena no prioritātēm būtu piekļūstamības dizains, ļaujot personām ar invaliditāti ērti lietot internetu.

Piekļūstamība ietver mājaslapu izstrādi un pielāgošanu, lai tās būtu piemērotas cilvēkiem ar dažādām invaliditātēm. Piemēram, iekļaujot alternatīvo tekstu attēliem, paskaidrojumus videoklipiem, teksta atskaņošanas funkciju un tastatūrai draudzīgu navigāciju. Ievērojot šīs prasības, mājaslapas kļūst pieejamākas personām ar redzes, dzirdes, kustību un kognitīviem traucējumiem. Papildus ērtībai vēlams ieviest krāsu kontrastus un palielināmu fontu.

Atbalsts cilvēkiem ar invaliditāti

Pielāgotas mājaslapas un internetveikali  personām ar invaliditāti dod vienlīdzīgas iespējas  izglītībā, nodarbinātībā un sociālajā mijiedarbībā. Tās ļauj neatkarīgi iegūt svarīgu informāciju, veikt tiešsaistes darījumus, pirkumus un piedalīties sociālajās aktivitātēs, tādējādi uzlabojot cilvēku  dzīves kvalitāti.

Juridiskie un ētiskie pienākumi

Mājaslapu piekļūstamība ir ne tikai katra uzņēmēja un iestādes morāla atbildība, bet to nosaka arī daudzu valstu likumdošana. Iestādes, kas neievēro pieejamības prasības, riskē zaudēt ievērojamu daļu savas potenciālās auditorijas un  saskarties ar juridiskām sekām.